Pagini

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Iertare

Iertarea, nu are inceput nici sfarsit. Nu are lacrimi si suspine. Nu are zambete sau regrete. Iertarea doar exista si poate fi darul cel mai de pret pe care ai sa ti-l faci vreodata.

Cand i-ai alungat ultimele ganduri din suflet, cand miroase a tamaie in toate cotloanele sufletului tau, vei stii ca esti cu adevarat pregatita sa ierti.

Lasa durerea ce ti-a nimicit sufletul sa sa se risipeasca in apus,  da-i un ultim sarut si multumeste-i, fara durere nu-ti poti slefui caracterul. Da-i rodul iubirii tale in dar si ia-ti ramas bun. Dupa ce va pleca, prinde clipa in palme si ingoap-o la rascruce de drumuri. Indeparteaza-te cu pasi marunti fara a privi in urma, fa-i iertaciunile! Maine e o noua zi!

Aminteste-ti ca nu esti singur, desi asa iti pare acum. Roaga-te sa rezisti, un ceas, o zi, o luna, o eternitate. Rezista gandurilor amare si cuvintelor otravite, e timpul sa ierti. Iarta-te pentru ca il iubesti si Iarta-l pentru ca nu intelege. Nu plange, lacrimile sunt pentru cei indragostiti! Trage aer in piept si calmeaza-ti inima prea slaba, ridica-ti privirea, mai rezista putin! Repeta de cate ori e necesar.

Ia-ti cuvintele amare, asterne-le pe-o hartie, va fi ultima data cand le vei da ascultare! Cand ai terminat da foc hartiei si ingroapa cenusa . Calca mormantul in picioare si de fiecare data cand simti nevoia intoarce-te si calca totul in picioare din nou.

Fa-ti planuri pentru maine, poimaine si restul zilelor pe care le ai trait. Numara paharele de vin pe care ai sa le inchini in cinstea ta. Numara saruturile fierbinti care te asteapta. Zambeste! Nu uita sa zambesti! Aici nu e sfarsitul!