Skip to main content

Alice in Tara Minunilor

Alice nu intelege nici azi de ce nu a avut noroc. S-a resemnat, casatorita cu un barbat pe care nici nu-l cunoaste totul pentru de binele copiilor ei, caci asta e tot ce i-a mai ramas zilele astea.
Nimei nu stie povestea ei iar uneori tind sa cred ca nici ea nu stie intreaga poveste, sunt piese care lipsesc din acest puzzle dar ea zambeste caci nu i-a mai ramas nimic de pierdut, a pierdut tot ce era de pierdut.
Iti aprinde o tigara, trage fum in piept si zambeste la o aducere aminte, azi nu mai viseaza dar cate o amintire razleata isi face loc in gandurile, tresare trezita la realitate parca se ridica, stinge tigara si pleaca grabita,are multa treaba.
Alice a mea, e frumoasa indiferent ce ti-ar zice ea, e precum o zana iar cand zambeste ai impresia ca ti s-a deschis cerul si un intreg cor de ingeri iti canta . Are un tic nervos, cand vorbeste de iubire tinde sa prinda o suvita de par intre doua degete si sa se joce cu ea, apoi da din mani incercand sa explica mai clar ceea ce vorbele nu permit pentru ca mai apoi sa ridice din umeri si sa spuna ' asta e'
Alice stie ca in viata asta i-a fost dat sa iubeasca un singur om, unul singur dintre miliarde ....unul singur la care sa viseze (involuntar! bineteles) zi si noapte, unul singur pentru care sa respire clipa de clipa , unul singur care sa ii faca sufletul sa zambeasca. Multi in locul ei ar tipa de disperare 'soarta e dura', ea nu...zambeste tragand dintr-o tigara, caci in inima ei ea stie ca este iubita, chiar daca faptele dovedesc contrariul. Ea stie ca el se gandeste la ea chiar daca viata prin jocurile ei egoiste i-a luat ultima speranta. Ea asteapta caci doar atata i-a mai ramas. Ce asteapta? Asta probabil se intreaba si ea in serile pustii in care copii sunt plecati in oras, in care sotul e cu copii lui iar Alice ramane singura cu Alice, fata in fata...Isi zambesc reciproc iar apoi urmeaza un schimb de politeturi pentru ca in incheiere sa se termine cu ' promit ca de azi nu am sa mai visez, la ce bun ca doar unul viseaza? O casa  nu se poate cladi doar pe visele unui om' Eu zambesc si spun ' viata de acum s-a construit doar pe visele tale' nu ma aude e prea prinsa de realitate, caci asta e tot ce vrea ' cruda realitate' . Alice daca as fi un inger as face viata ta frumoasa ca un vis, ca tu meriti, indiferent de  ceea ce spui tu,meriti tot ce-i mai bun si frumos in lumea asta!
Ce nu stie Alice? Ca nu e singura care viseaza...ca e nevoie de doi pentru a putea avea un vis ( vezi tu, un vis nu e vis pana cand nu se gasesc doi oameni care sa-l viseze) Alice nu stie ca e nevoie doar de unu pentru a trezi un vis intr-o realitate.
Ieri cineva mi-a spus ' Stii cand ne nastem lasam o parte din sufletul nostru, acolo sus in nori, asta pentru ca sa avem mereu motiv sa ne intoarcem acasa, sa nu ne pierdem de tot aici pe pamant..si nu de multe ori ramasitele noastre de suflet se intalnesc acolo sus, in timp ce noi ne vedem de viata noastra aici pe pamant...doar ca acolo sus nu exista minciuna sau prefacatorie...asa ca daca cineva te va minti aici pe pamant, sufletul lui nu poate face acelasi lucru acolo sus... De aici si teoria ' sufletul meu a ramas la tine'
Alice intr-o zi ai sa fii fericita asa cum meriti...doar esti in tara ta :)

Popular posts from this blog

Intamplari cu final neasteptat

Am putine prietene cel putin de la o vreme iar azi am avut senzatia ca prietenia mea este pusa la incercare.
Intrand in sala de mese nu am putut sa nu observ cu coada ochilui doua din prietenele mele susotind in spatele mele. Nu am fost deranjata de susoteala in site pe cat am fost deranjata de faptul ca in sala de mese nu ne aflam decat noi trei si credeam ca suntem prietene cu toate .
Am asteptat pasnica pana cand susoteala a luat sfarsit, una din fete parasind sala de mese.
Nell, s-a asezat in fata mea zambind :
- Jo (lumea aici nu stie de Ioana, cu Jo) maine la ce ora ne intalnim?
I-am ignorat intrebare in timp de rasfoiam absenta o revista stupida a carui nume nici macar nu m-am obisit sa il citesc.
-Cine mai vine? M-a intrebat Nell vesela, fara sa fi observat faptul ca o ignor.
Mi-am ridicat privirea si i-am zabit :
-Nell, te consideri prietena mea? Am intrebat-o pe un ton ce-l doream calm
Nell ma privi speriata fata a intelege ce se intampla
-Ce inreba....
-Da sau nu, Nell i-am…

Crave

The space between the worlds where I can find myself without looking in the water reflection and getting a glimpse of what I once was and what I long to be.

There are no thoughts just the silence of my own soul.My armour is abandoned at the door I am free of darkness. I shred layer after layer until I walk naked and the ground shivers beneath my feet, the sun kisses all my imperfections and the wind calls my name. I will no longer hide behind the vail of lies. I raise my arms to the sky and I know I am where I belong. If this place would actually exist and have a name I could probably call it 'home'

Here, I allow myself to be. I can be simple, can be nobody and nobody's. I am nobody's child, nobody's lover, nobody's mother.

No longer the exhausted body that strives to look beautiful and thin to please those who can only see.
No longer the smile that shows up every time insecurities surface to impress those who judge.
No longer the laughter that hides a cry to …

Post it

Cand ti se face dor de mine sa-mi trimiti un semal de fum...

Abia astept sa-mi dau foc la valiza