Skip to main content

Alice in Tara Minunilor

Alice nu intelege nici azi de ce nu a avut noroc. S-a resemnat, casatorita cu un barbat pe care nici nu-l cunoaste totul pentru de binele copiilor ei, caci asta e tot ce i-a mai ramas zilele astea.
Nimei nu stie povestea ei iar uneori tind sa cred ca nici ea nu stie intreaga poveste, sunt piese care lipsesc din acest puzzle dar ea zambeste caci nu i-a mai ramas nimic de pierdut, a pierdut tot ce era de pierdut.
Iti aprinde o tigara, trage fum in piept si zambeste la o aducere aminte, azi nu mai viseaza dar cate o amintire razleata isi face loc in gandurile, tresare trezita la realitate parca se ridica, stinge tigara si pleaca grabita,are multa treaba.
Alice a mea, e frumoasa indiferent ce ti-ar zice ea, e precum o zana iar cand zambeste ai impresia ca ti s-a deschis cerul si un intreg cor de ingeri iti canta . Are un tic nervos, cand vorbeste de iubire tinde sa prinda o suvita de par intre doua degete si sa se joce cu ea, apoi da din mani incercand sa explica mai clar ceea ce vorbele nu permit pentru ca mai apoi sa ridice din umeri si sa spuna ' asta e'
Alice stie ca in viata asta i-a fost dat sa iubeasca un singur om, unul singur dintre miliarde ....unul singur la care sa viseze (involuntar! bineteles) zi si noapte, unul singur pentru care sa respire clipa de clipa , unul singur care sa ii faca sufletul sa zambeasca. Multi in locul ei ar tipa de disperare 'soarta e dura', ea nu...zambeste tragand dintr-o tigara, caci in inima ei ea stie ca este iubita, chiar daca faptele dovedesc contrariul. Ea stie ca el se gandeste la ea chiar daca viata prin jocurile ei egoiste i-a luat ultima speranta. Ea asteapta caci doar atata i-a mai ramas. Ce asteapta? Asta probabil se intreaba si ea in serile pustii in care copii sunt plecati in oras, in care sotul e cu copii lui iar Alice ramane singura cu Alice, fata in fata...Isi zambesc reciproc iar apoi urmeaza un schimb de politeturi pentru ca in incheiere sa se termine cu ' promit ca de azi nu am sa mai visez, la ce bun ca doar unul viseaza? O casa  nu se poate cladi doar pe visele unui om' Eu zambesc si spun ' viata de acum s-a construit doar pe visele tale' nu ma aude e prea prinsa de realitate, caci asta e tot ce vrea ' cruda realitate' . Alice daca as fi un inger as face viata ta frumoasa ca un vis, ca tu meriti, indiferent de  ceea ce spui tu,meriti tot ce-i mai bun si frumos in lumea asta!
Ce nu stie Alice? Ca nu e singura care viseaza...ca e nevoie de doi pentru a putea avea un vis ( vezi tu, un vis nu e vis pana cand nu se gasesc doi oameni care sa-l viseze) Alice nu stie ca e nevoie doar de unu pentru a trezi un vis intr-o realitate.
Ieri cineva mi-a spus ' Stii cand ne nastem lasam o parte din sufletul nostru, acolo sus in nori, asta pentru ca sa avem mereu motiv sa ne intoarcem acasa, sa nu ne pierdem de tot aici pe pamant..si nu de multe ori ramasitele noastre de suflet se intalnesc acolo sus, in timp ce noi ne vedem de viata noastra aici pe pamant...doar ca acolo sus nu exista minciuna sau prefacatorie...asa ca daca cineva te va minti aici pe pamant, sufletul lui nu poate face acelasi lucru acolo sus... De aici si teoria ' sufletul meu a ramas la tine'
Alice intr-o zi ai sa fii fericita asa cum meriti...doar esti in tara ta :)

Popular posts from this blog

Post it

Cand ti se face dor de mine sa-mi trimiti un semal de fum...

Abia astept sa-mi dau foc la valiza

Intamplari cu final neasteptat

Am putine prietene cel putin de la o vreme iar azi am avut senzatia ca prietenia mea este pusa la incercare.
Intrand in sala de mese nu am putut sa nu observ cu coada ochilui doua din prietenele mele susotind in spatele mele. Nu am fost deranjata de susoteala in site pe cat am fost deranjata de faptul ca in sala de mese nu ne aflam decat noi trei si credeam ca suntem prietene cu toate .
Am asteptat pasnica pana cand susoteala a luat sfarsit, una din fete parasind sala de mese.
Nell, s-a asezat in fata mea zambind :
- Jo (lumea aici nu stie de Ioana, cu Jo) maine la ce ora ne intalnim?
I-am ignorat intrebare in timp de rasfoiam absenta o revista stupida a carui nume nici macar nu m-am obisit sa il citesc.
-Cine mai vine? M-a intrebat Nell vesela, fara sa fi observat faptul ca o ignor.
Mi-am ridicat privirea si i-am zabit :
-Nell, te consideri prietena mea? Am intrebat-o pe un ton ce-l doream calm
Nell ma privi speriata fata a intelege ce se intampla
-Ce inreba....
-Da sau nu, Nell i-am…

Wake up!

It's just an illusion, the image I wish to see is not there anymore,the words I seek have vanished as if it they never existed, the piano has stooped playing the obsessive tune  in my head, there's only cold emptiness in all corners of my aching soul. Another disillusion of a weak heart tricked by a master mind. Was it real at least for a moment in time? I touch my face as if  by magic it would reveal the truth denied. I am. I am what I am and there's nothing I can to do about that.In the morning sun light I believe I'm real but by sun set I doubt everything around me.
- Try and live with yourself, you' re the only thing you got left ! he says smiling in the dark corner of the room, haunting me:  It's just you between the four white empty walls. No one ever comes in and you never go out. They all call you names....'the woman with no windows in her heart'- mainly. Why so stubborn, you will never overcome your limitations. You'll never dance, sing or …