Pagini

joi, 21 ianuarie 2010

Scrisoarea unui prietenDraga Ioana,


A trecut ceva vreme si odata cu ea amprenta uitarii a devenit tot mai evidenta. Nu iti scriu sa-ti reprosez ca ai uitat ,fac o incercare stangace pentru a-ti aminti prietena mea draga ca nu esti singura.


Ieri s-a intamplat sa trec prin fata casei tale si te-am vazut stand abatuta pe scarile din fata portii, lacrimi curajoase iti invadasera ochii ca mai apoi sa se piarda pe obrajii tai palizi. Oricat incercai sa alungi gandurile rele parca mai rau te cufundai in ele. Ioana, te vad in spatele aceluias gard verde , desi poarta iti e deschisa tu esti prizoniera lui, de ce? Pasii te-au purtat in atatea locuri minunate de ce-ti intemnitezi sufletul aici? De ce nu-l lasi sa zboare liber, sa te urmareasca?


Am uitat sa-ti spun cat de mult imi lipseste piatra ta filozofica conform careia Tu ai reusit sa fii cel mai perfect profesor fiind cel mai lenes student, cum te bucuri de roua diminetii atunci cand nu ai dormit intreaga noapte, cum alergi dupa iluzii si culegi idei, cum atingi norii ce poposesc greoi pe umerii tai goi, despre cum reusesti sa fii ce-a mai buna in tot dupa ce ti-ai dat toata silinta sa esuezi :)


Te vad cu aripi de inger si cu cornite de dracusor, te vad ranzad si plangand, te vad apa si foc , te vad zburand si pierduta dar in tot ce vad e un echilibru, echilibrul e mereu in tine, mine, noi!


Nu cauta iluzii, cauta-te pe tine daca asta vrei sa afli! Nu cauta nici o carte care iti poate spune cine esti, ca e imposibil ca cineva sa te stie mai bine decat te stii tu si desi pare greu de crezut acum, ai sa aflii raspunsurile la intrebarile tale la momentul potrivit.


Te intrebasem 'Esti obosita?' Mi-ai spus 'de ceva vreme' ia si te odihneste caci desi nu pare timp mai este!

Te intrebasem : ' Cine esti?' Mi-ai raspuns 'Nu stiu' daca nu stii cine esti afla cine nu esti si n-ai sa poti vreodata fii


Ioana, e tarziu caci timpul a trecut fara a-ti cere permisiunea si si-a lasat managaierea pe ochii tai si suflul in inima ta, deschide ochii sa vezi privelistea din jur si atunci ai sa poti sa iti gasesti drumul spre casa. E usor sa stii cine esti cand ai ochii deschisi sa te poti vedea, doar asa poti sa vezi si cine e langa tine ca in cele din urma sa te poti bucura de viata ta aici,acum . Visele sunt facute pentru noptile pustii care altfel ar fi pline de tacere si stanjeneala. Viseaza noaptea ca sa ai ce fauri a doua zi.


Te ridici mereu, mai mult si mai mult....intr-o zi vei fi atat de departe incat risti sa fii singura si tu te temi ca esti in urma mereu .


Nu uita ca pana la urma desi te-am lasat sa crezi ca ai o varsta...am si eu una mult mai inaintata.


Vreau sa stii ca te iubesc, la fel cum te iubeste intreg universul!


Pe curand!


A