Pagini

joi, 2 iulie 2009

Fericire

Se zice ca fericirea adevarata nu costa nimic dar ca noua ne place sa platim un pret mult prea piperat pentru o fericire falsa.

Conform invataturilor Kabbalah scopul nostru aici pe pamant e sa fim fericiti. Amuzant,nu? Ma gandesc la miile de oameni care cautau o viata intreaga sa afle scopul lor pe pamant, misiunea lor sfanta ...oare ce parere ar avea ei aspupra ceea ce ne invata Kabbala!? Da, Ioana d'Arc to te-ai nascut sa fii fericita nu sa duci raboaie inutile si sa mori! Da, Napoleoane, tu trebuia sa fii fericit nu sa cuceresti ! Apoi ar fi super cool daca ei mi-ar raspunde 'pai eu am fost fericit!' As inchide topicul si as pleca acasa :))

E cel putin ciudat sa traiesti o viata cu impresia ca ai un scop maret si dintr-o data sa ti se spuna,'Tu trebuie sa fii fericit!' A fi fericit pare .... egoisumul absolut! Adika EU,EU sa fiu fericit, doar atat nimic altceva? Hm... ok, hai sa aflu mai multe, ca daca e vorba sa fiu eu fericit, imi place cum suna!

Privind in jur nu pot sa nu observi lumea alergand nebuna...dupa ce? Ah Bani...da...cunosc! Da, ce face lumea cu banii? Se stie ca banii nu aduc fericirea dar ca o poate intretine .

De ce alearga omul cat traieste dupa bani? Sa aiba tot ce-si doreste? Sa poata trai fericit! Ciudat....am mai auzit eu de fericire candva! Si totusi, poti sa spui de oameni bogati ca au gasit fericirea? Ma indoiesc, sincer! Am avut si eu bani, nu pot sa zic ca sunt bogata dar am realizat ca bani trezesc setea de multi bani, apoi cu cat ai mai multi bani,cu atat golul e mai mare. Daca nu poti sa umpli acel gol cu bani, atunci cu cel il poti umple?

Ei zic ca fericirea e un fel de drog, cu toti am fost 'injectati' dinainte de a ne naste dar apoi cand am coborat prin cele cinci lumi am pierdut-o.E incorect spus pierduta, am pierdut legatura cu sursa care ne ofera fericire (s-a pierdut legatura cu serverul principal) iar acum noi trebuie sa invatam cu sa urcam inapoi prin cele cinci lumi si sa ne reconectam. Cum?Nimic mai simplu:
1 Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!