Skip to main content

It's my life?


It’s my life
It’s my life It’s now or never…I just want live while I’m alive…I did it my way evident inconfundabilul Bon Jovi-It’s my life si eu cu un pahar de Soave . Un parc imens si intunecat in dreapta mea un ceas in staga , si o inima batand intre doua lumi indecisa intre stanga si dreapta .Doar ca muzica asta e mult prea alerta si-mi vine sa iau masina si sa conduc cu viteza….si nu asta e intetia mea poate Evanscent ma salveaza cu My immortal, poate prea depresiv dar ma ajuta sa-mi pun gandurile in ordine mai usor, si mai important imi trece dorul de duca….
Ma gandeam la viata in general. Viata mea, a ta…a tutror vietatilor de pe acest pamant si de ce sa nu iesim din patratel si sa zicem univers . Care e scopul ei?
Viata din punct de vedere economic:
Cu siguranta ar trebui sa fie unu mai nobil decat cel economic, vreau sa cred ca sunt mai mult decat un consumator, desi asta e mi-a ocupat tot timpul cam de cand m-am nascut pana acum si pana la urma ma intreb care e diferenta intre mine si o persoana super bogata sau una super saraca (asta plecand de la premiza gresita ca eu sunt undeva la mijloc) Bagaj de cunostinte, poate …IQ? Cu siguanta NU! Sanatate,? Inca nu e cazul dar oricum e relativa…. Fericire? Aici e interesant sa aflu pareri dar din cunostintele mele nu o poti cumpara pe bani si in plus de asta am vazut o multime de oameni traind in saracie lucie si erau fericiti! In plus am vazut o multime de oameni instariti care nu erau capabili sa fie fericiti! Depinde si de notiunea pe care o are fiecare despre fericire! Cum zicea un mare scriitor roman ‘doi oameni pot sa priveasca acelasi lucru si sa vada lucruri total diferite’ Confuza…sunt tot mai confuza
Ieri ma plimbam prin satul caiselor, se numeste asa pentru ca pe vremuri asa isi plateau arendasi datoriile, in caise si acum satul pastreaza o multime de caise, am inceput sa tratez caisele cu mai mult respect, evident! Dupa cum ziceam iesisem la o plimbare si bineteles ca am inceput sa casc gura la casele din zona. Aici lumea nu pune perdele la ferestre oferind trecatorului privilegiul de a-i trece pragul geamului cu privirea. Bineteles ca eu sunt prost crescuta, sa nu zic curioasa si am privit!Cred ca mi-ar fi placut sa locuiesc in oricare din acele case, erau superbe! In primul rand aveau istoria scrisa pe toti peretii si pentru ca aveau accea caluda sufleteasca pe care nu am sa fiu niciodata capabila sa o descriu in cuvine, o caldura pe care o simti pornid din stomac si care nu se mai sfarseste, o caldura pe care poti doar sa o simti nicidecum sa o descrii sau sa o citesti printre randuri (decat daca poate esti un extraordinar cititor) . Dupa ce am trecut de mirajul locuilui si am admirat peretii plini cu cateva clipe inramate sau cu diverese trofee, insemnate cred din moment ce ocupau loc de cinste. Apoi am privit si oameni, majoritatea la o varsta, cum sa o descriu sa nu sune precum e? Matura, da sa zicem la o varsta matura! Apoi ceva parca realiatea cruda mi-a dat o palma…cu toti priveau hipnotizati parca la televizor! Mi-a luat cateva secunde sa ma dezmeticesc sa inteleg ce se intampla, am zambit apoi si am inteles, ceea ce mi-a fost greu sa accept multa vreme! Toata viata alergam sa avem cele mai bune haine, cele mai bune masini, o casa de vis, vacante in locatii exotice ….cu cat avem mai mult cu atat ne dorim mai mult, ca doar pe piata exista concurenta, orice ai face, telefonul la moda azi, in scurt timp va fi demodat! La fel si masina, si toalele mai ales tu…. desi nimic nu se pierde totul se transforma sau recicleaza am realizat ca totul e in zadar! M-am intrebat ce mi-am dorit acum sa zicem 10 ani, mi-am dat seama ca am tot ceea ce mi-am dorit atunci iar acum poate imi doresc sa am multe lucruri pe care le aveam la vrmea aia.

Concluzie : Nu trebuia sa studiez economia! DPDV economic sunt un consumator ratat vesnic nesatisfacut

Viata din punct de vedere spiritual

Am o expresie si cred ca se potriveste de minune in cazul asta ‘who am I to say? ‘ Am sa incerc totusi. Conform unor religi hinduse sau mai exact daca e sa ne luam dupa ‘Bhagavat-gita’Se spune ca intram acum,desi suntem in plina Kali-yuga,intr-un scurt moment asa cam 10.000 de ani in care inca se mai nasc fiinte cu karma cat de cat buna,iar dupa aceasta perioada,lucrurile se vor inrautati din ce in ce mai mult.Sa nu ne entuziasmam prea mult,10.000 e putin fata de cat mai are Kali-yuga pana la sfarsit,adica cam 427.000 de ani!
Daca e sa ne luam dupa vestitul si controversatul calendar Maya aflam ca in curand lumea se va sfarsi, sau cel putin din punctul lor de vedere ceasurile se vor oprii la 21.12.2012,dar daca stim si noi ca anumite lucruri se schimba si ca in curand nimic nu va mai fii cum a fost, asta o sutin toti oamenii de stiinta,, nimic nou aici!
Daca e sa ne luam dupa o baba, pe care eu o consider nebuna,care a trait la Sud de Dunare si sustinea ca in 2010 incepe al treilea razboi mondial ce sa mai zic?
Am studiat multe religii, desi ma plang ca nu am timp pentru nimic pentru asta culmea se pare ca am avut! Am aflat si ca Dumezeu e pe pamant, conform unora.
Incer sa pastrez mereu un echilibru, acel echilibru intre drepta si stanga! Intre soare si luna si intre cele 5 elemente :Apa, Aer, Pamant, Foc, Eter. Sunt toate la un loc, asta o stiu, o simt! Inca mai studiez Hermetismul,nu am renuntat, asa cum banuiau unii ca am sa fac! Inca nu,cine ma stie stie ca nu renunt asa usor.

Am fost si voi fi o luptatoare! Am sa lupt mereu pentru tot ceea ce cred, chiar daca asta inseamna sa pierd tot ceea in ce cred! Am pierdut mult, poate prea mult in viata dar parca nimic nu doare mai mult ca atunci cand pierzi un suflet drag, sau atunci cand un suflet pe care-l consideri aproape tine distanta. Am invatat ca si tacerea e un raspuns chiar daca nu e tocmai unul placut! Am invatat ca e bine sa privesti in urma doar daca poti zambi. Am invatat ca iubirea si castiga greu si se pierde repede. Am invatat prea putine si trebuie sa ma explic de prea multe ori. Inca mai invat.

Popular posts from this blog

Post it

Cand ti se face dor de mine sa-mi trimiti un semal de fum...

Abia astept sa-mi dau foc la valiza

You and I

Here we are again! I hoped you got lost in the nothingness of all the days that have passed since we last stood face to face, separated by darkness only. I can feel your breath on my neck and in my mind I am begging you again to let me go.I feel your shadow surrounding me, your musty scent poisons the air around me.  Like a bad sin, you never stay away for too long. You call it 'love', I call it 'curse'. You think that all this is a game and I enjoy your company. Maybe you're just as confused as I am and mistake my tears for rain and my scream for help with a lullaby.   A deep breath before I turn to face you, your poisons scent inundates every cell in my lungs . I curse the moment I was born and wish I could run to the end of the world and hide in a cage for the rest of my miserable life.I can see your sharp teeth shining in the candle light while you laugh in my face. Your unkind touch  makes me tremble beyond control. I am stretching my arm in the dark in a clu…

Crave

The space between the worlds where I can find myself without looking in the water reflection and getting a glimpse of what I once was and what I long to be.

There are no thoughts just the silence of my own soul.My armour is abandoned at the door I am free of darkness. I shred layer after layer until I walk naked and the ground shivers beneath my feet, the sun kisses all my imperfections and the wind calls my name. I will no longer hide behind the vail of lies. I raise my arms to the sky and I know I am where I belong. If this place would actually exist and have a name I could probably call it 'home'

Here, I allow myself to be. I can be simple, can be nobody and nobody's. I am nobody's child, nobody's lover, nobody's mother.

No longer the exhausted body that strives to look beautiful and thin to please those who can only see.
No longer the smile that shows up every time insecurities surface to impress those who judge.
No longer the laughter that hides a cry to …